Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΣΚΟΡ 49-42



Σε ένα δυνατό ντέρμπι που διεξήχθη στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων την περασμένη Παρασκευή (22/02) μεταξύ των Ελπίδων Ηλιούπολης και του Μακεδών Αμπελοκήπων, η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 49-42. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα μοιρασμένο και από τις 2 ομάδες. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 12-12 και τέλος ημιχρόνου 24-24. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες κατάφεραν να τελειώσουν το τρίτο δεκάλεπτο με μια διαφορά 7 πόντων (31-38) και φάνηκαν να έχουν το πάνω χέρι. Όμως ο Μακεδών δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, κατάφερε να γυρίσει το ματς από το -7 στο +7 κερδίζοντας έτσι τον αγώνα με το τελικό 49-42.

Η ομάδα μας για τρία δεκάλεπτα ήταν αρκετά καλή. Δώσαμε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια και παίζαμε με πάθος. Το πιστεύαμε πραγματικά ότι θα κερδίσουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τους 7 πόντους σε εκείνο το σημείο αν απλά ήμασταν εύστοχοι σε πάρα πολλά αδικαιολόγητα χαμένα εύκολα σουτ , βιαστικά λει απ, και πολλές χαμένες ελεύθερες βολές.Το τελευταίο  καταστροφικό για μας τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που μας στέρησε την νίκη.  Όταν ομάδα μένει χωρίς πόντο τα τελευταία 6 ολόκληρα λεπτά, κολλημένη στους 42, είναι λογικό ότι οι πιθανότητες για νίκη ελαχιστοποιούνται . Απ΄την άλλη, αν το δούμε από την πλευρά του αθλήματος, αυτή είναι και η ομορφιά του μπάσκετ, να έρχονται τα πάνω κάτω ανά πάσα στιγμή.  Εννοείται ότι δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε με τα κεφάλια ψηλά διορθώνοντας τα λάθη μας, με υπομονή και επιμονή.  

Το πρωτάθλημα οδεύει προς την τελική ευθεία. Έχουν απομείνει 3 αγώνες.  Πρέπει να καταλάβουμε ότι η φετινή χρονιά για μας είναι ήδη επιτυχημένη. Η ομάδα συγκριτικά με πέρυσι είναι πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς. Ας απαλλαγούμε από το άγχος και ας ευχαριστηθούμε τους 3 εναπομείναντες τελευταίους αγώνες της φετινής σεζόν. Ο στόχος για μια καλύτερη χρονιά από την περσινή έχει ήδη επιτευθεί!

Μακεδόν Αμπελοκήπων(Κεραμιδάς): 49
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ 2,ΓΚΟΥΛΕΛΗΣ 16, ΤΖΙΡΓΑΣ 6, ΖΑΡΩΤΗΣ, ΜΟΣΚΟΦΟΡΟΓΛΟΥ 2, ΓΡΟΛΛΙΟΣ, ΤΟΤΤΑΣ 7, ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΟΓΛΟΥ 14, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 2, ΤΣΙΜΗΡΙΚΑΣ.

Ελπίδες Α.Ο. Ηλιούπολης (Καλαϊτζόγλου Δημήτριος): 42
Μιχαηλίδης 2, Γεράκης 6, Μωϋσίδης, Αρκουδέλης, Τριανταφυλλίδης, Κελεκίδης 2, Κεχαγιάς 18, Δόκος, Κωνσταντινίδης 8, Παπαγγέλου, Καλαϊτζόγλου Δημ. 3, Δημητριάδης Δημ. 3.

Δεκάλεπτα: Α) 12-12, 24-24, 31-38, 49-42.